Entrada destacada

SELECCIONAR L'ENTRADA

02/04/2017

CONFERENCIANTS

DEL POZO PUIG, MIQUEL


Miquel del Pozo (Girona, 1981). Arquitecto, máster en teoría e historia de la arquitectura. Divulgador de arte en la radio (Cadena Ser), en la televisión (betevé) y en las redes sociales (#MA140); conferenciante en distintas instituciones culturales y profesor colaborador en la Fundación Amigos Museo Nacional del Prado. 



VILLANUEVA BLÁZQUEZ, MARTA


Llicenciada en Humanitats, Egiptòloga Professora de cursos sobre l’Antic Egipte



BALCELLS MAGRANS, MARC


Llicenciat en dret,  criminologia, humanitats, Expert  en delictes 
contra el patrimoni cultural,  Professor .



CARBÓ FERRÉ, RAMÓN


Llicenciat en Enginyeria Industrial, Treballador del metro
 TMB, Creador i President d’Andana Central



CORDOMÍ MONTOYA, ELOI


. Llicenciat en  Física,  Meteoròleg del programa tot es Mou de TV3



OLIVÉ VIDAL, EMILIA


Catedràtica en Filosofia del cos . Membre actiu de la   
   “Societat  Catalana de Filosofia”




BARBUDO LARIO, JORDI


Co-director, productor il·lusionista 




BUSQUETS ALEMANY, ANNA


Dra. En Història i Llicenciada en Humanitats, Professora UOC, 

directora programa Àsia Oriental Història de Xina




FARRERONS VIDAL, OSCAR


Dr.  Enginyeria Multimèdia i Professor UPC, arquitecte, Estudiós del Montseny.



VALLS GRAU, ANDREU


Llicenciat  Enginyeria Industrial Divulgador  de la Ciència




VENDRELL MIRET, ROSA

Llicenciada en Comunicació i Dinamitzadora

     Cultural, Formadora Mirada de Gènere i llenguatge Inclusiu     





GHULAM DASTGIR, NADIA


 Escriptora, refugiada afganesa. Nascuda en 1985 en Kabul.



LÓPEZ DE MÁNTARAS, RAMON


Profesor de Investigación del CSIC, pionero de la IA en España y uno de los grandes expertos en la materia a nivel mundial. 



MANS TEIXIDÓ, CLAUDI


Catedrático  emérito de Ingeniería Química por la Universidad de  Barcelona y decano de la Facultad de Química. Es Presidente de la División de Ciencias.



MELLADO RUBIO, EVA

Llicenciada en Dret per la UAB, Postgrau i Mestratge en Egiptologia. Mestratge Universitari en Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana. Professora i ponent en cursos i conferències divulgatives sobre l’Antic Egipte. Sòcia cofundadora d’Antiquitas -Cultura y Humanidades-. Professora acompanyant en viatges culturals a Egipte



PAYTUBÍ FERNÁNDEZ, ELENA


Farmacèutica, amb Màster en Monitorització i Gestió d'assaigs clínics




NANI HIDALGO



Coordinadora del grup DMD-Cat (Dret a Morir Dignament)



MESTRES VILAR, JOAN


QUÍMIC, PROFESSOR A EADA I VIATGER.


ALTAYÓ MIR, LAURA


LLICENCIADA EN DRET PER L'UAB AL 1994


SUBIRATS-BURGAYA, JUDIT



DOCTORA EN HISTÒRIA DEL ART.



MODAMIO CIVIT, XAVIER


BIÒLEG, Al llarg de tota la seva vida laboral s’ha dedicat a la Microbiologia, compaginant-la amb la seva gran afició envers la Fotografia. S’ha dedicat de forma preferent a la Fotografia de Natura. És membre fundador del FotoClub Poblenou, on ha participat en varies exposicions col·lectives i personals.


PIÑOL GARCIA, XAVIER


MÚSIC DE COBLA I  DIVULGADOR MUSICAL. 2000 Diplomatura en Relacions Laborals
Universitat Autònoma de Barcelona - UAB. 2003 Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP)Universitat Politècnica de Catalunya - UPC. 2009 Llicenciatura - Grau Superior de Música Escola Superior de Música de Catalunya - ESMÚC. Especialitat: interpretació - oboè- 2010 Postgrau en Gestió i producció d'espectacles Universitat de Barcelona - UB- 2020 Grau en Educació Primària Universidad Internacional de la Rioja - UNIR



PISA SÀNCHEZ, JORGE


Profesor cursos Historia y Cultura. Conferenciante. Escritor.




MORENO FLÓREZ, JOSEP Mª



Profesor d'Història de l'Art



PONT i BOIX, JUDIT



Doctora en Psicologia Social. Espec. Envelliment Actiu.



MORENO TRIGUERO, BLANCA




Sociòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Màster Europeu en Treball i Polítiques Socials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Xarxa European Master in Labour Studies i Màster en Gerontologia Social Aplicada per la Universitat de Barcelona (UB). Completa la seva formació amb una estada de recerca a Berkeley – University of Califòrnia (EUA).
Com a docent, és professora part time de La Salle Barcelona. Durant més de 5 anys ha estat professora al Departament de Gestió d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili, professora de Postgrau d’Immigració i Acollida a la Universitat de Barcelona.
Actualment també és Directora Tècnica de Serveis d’Avaluació de Catalunya, una Plataforma d’Avaluació al servei de les Institucions Catalanes.




LATORRE ROLDÁN, IOLANDA

Iolanda Latorre, especialista en Compliance per ESADE. Formada en AENOR en UNE 19601. Màster en Dret Esportiu

Amb una àmplia carrera professional ocupant alts càrrecs directius a diverses empreses de serveis, s’incorpora al 2011 a l’Ajuntament de Barcelona on ocupa diversos càrrecs d’alta direcció, l’últim la gerència de l’Institut Barcelona Esports.

El 2015 fundà Iolanda Latorre advocats, despatx especialitzat en Compliance, Dret Esportiu i Dret mercantil.

Professora en Big Data de l’Institut Superior de Dret i Economia (ISDE) en les matèries de Compliance i Dret Esportiu.







ANTHUS

Cantant, arranjador i compositor.

Músic italià format a Irlanda i instal·lat a Catalunya. Presentarà el disc Calidoscòpic, en el qual combina jazz clàssic i contemporani amb sons mediterranis, pop i fins i tot rap.



FONTANALS AYMENICH, IMMA


IMMA FONTANALS AYMENICH

Llicenciada en Història d'Art UAB del Warburg Institute de la Universitat de Londres. Historiadora de l'art, professora, conferenciant i escriptora.

















PRAT VIÑAS, LLUIS


Va néixer al Molí de Can Viñas de Manlleu, el 13 d’octubre de 1946.

Va estudiar al col•legi La Salle de Manlleu i al de La Salle Bonanova de Barcelona.Obtingué el titol d’Enginyer de Telecomunicació a l’Escola Técnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació de Madrid a l’any 1970, i el doctorat a la UPC el 1981.
Va ser professor de l’Escola Técnica de Telecomunicació La Salle Bonanova els anys 1970 a 1973, i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la UPC des de l’any 1972.És catedràtic del departament d’Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).





CORDÓN i SOLÀ-SEGALÉS, IRENE


Doctora en Arqueologia, Història Antiga i Medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Postgrau i Màster en Egiptologia per la UAB i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB).
Ha participat en una excavació arqueològica a Saqqara (Egipte) amb l’equip de la UAB, finançat per la Generalitat de Catalunya. Actualment, és membre de la Societat Catalana d’Egiptologia, docent de la Universitat de Múrcia  i imparteix cursos i conferències presencials d’Egiptologia, Prehistòria i Història Antiga en diferents centres i institucions.
Des de fa més d’onze anys que publica articles d’Egiptologia en diverses revistes especialitzades i de divulgació (revista Historia del National Geographic, Sàpiens, Clio Historia, etc.) i és autora d’un llibre d’Història també de divulgació (El Antiguo Egipto y las civilizaciones mesopotámicas. Los primeros imperios de la historia – Barcelona 2016). Tanmateix, i des de fa dotze anys, es dedica a assessorar, guiar i organitzar viatges culturals a Egipte, esdevenint, des de fa dos anys, l’especialista en les expedicions culturals a Egipte, Sudan i Etiòpia amb Rift Valley Expeditions.

Col•labora amb  (RAC1, Televisió de Catalunya, diari ARA, El Periódico, La Vanguardia, etc.). El novembre de 2016 va protagonitzar un TED talk (TEDxReus) amb el títol “Per què els déus van triar el Nil?”


VILA i ROS, DAVID


David Vila i Ros (Sabadell, Vallès Occidental, 1977) és un escriptor i dinamitzador lingüístic català. Ha estat membre actiu de diverses organitzacions de defensa de la llengua, com la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), la Fundació Reeixida, Tallers per la Llengua o Òmnium Cultural de Sabadell.


























FERRER FLAMARICH, ALBERT



Albert Ferrer Flamarich, musicògraf i historiador de l'art, és llicenciat en Història de l'Art a la Universitat de Barcelona. Ha ampliat els seus coneixements sobre història de la música, el Classicisme, la crítica musical, la gestió i la difusió cultural a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Actualment completa un màster sobre la Música com a art interdisciplinar amb una tesina sobre els elements fora d'escena en la història de la música.

Des de l'any 2000 ha publicat nombroses ressenyes i articles en una trentena de mitjans de comunicació tant en premsa local i setmanaris així com en revistes especialitzades, revistes culturals i webs sobre música clàssica.










VILLALONGA FERNÁNDEZ, ANNA Mª


Anna Maria Villalonga (Barcelona, ​​1959). Llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, és professora de literatura al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Escriptora, investigadora i crítica literària, combina els estudis sobre teatre català del segle XVIII i la literatura catalana de l'edat moderna amb la creació i divulgació de la ficció criminal, gènere en el qual destaca com una de les autores i divulgadores de referència de la actualitat.

Ha publicat diversos articles i ressenyes sobre novel·la negra i criminal, a més d'editar el bloc de referència per als seguidors del gènere " A l'ombra del crim " . El 2013 va publicar Les veus del crim , un llibre de converses amb autores catalanes de novel·la negra i va coordinar l'antologia de relats Elles también matin . El 2014 va sortir la seva primera novel·la La dona de gris i el 2015 va participar en l'antologia Noves dames del crim . La seva última novel·la El somriure de Darwin es va publicar en 2017.


REVELLES SORIANO, DAVID


David Revelles Soriano (Barcelona, 1975). A l’any 1998, es va llicenciar en Periodisme per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i s’ha dedicat a  la divulgació científica i mèdica. Va exercir funcions de director en la revista Medicina i Ciència, entre 1998 i 2001.  Posteriorment, entre 2002 i 2006, va formar part de la redacció de la revista CNR (Grup Zeta) com a redactor especialitzat en ciència. L’any 2006  va guanyar dos importants guardons: I Premi de Periodisme sobre Cefalees promogut pel Ministeri de Sanitat i Consum i l’OMS, i el premi de divulgació científic-mèdica BOERINGEL INGELHEIM.
Ha treballat també com a periodista de viatges i ha col•laborat en dues guies: Dublín (2009) i Escòcia (2010)- per a la col•lecció Mugalari i ha fet  col•laboracions en revistes com a Rutes del Món, CondéNast Traveler, el dominical d’El Periódico de Catalunya i multitud de produccions per a revistes corporatives editades per empreses com Progressa, MRM World Wide, CódigoMedia o CondéNast.
A l’any 2010 va iniciar el disseny i creació de rutes turístiques a Barcelona. Entre les rutes hi ha la de la maçoneria.

En aquests últims anys també  ha treballat en la docència, m’apassiona. Així, és professor del Màster de Periodisme de Viatges de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), mentre que en 2014 va ser docent del Màster de EUROPEAN COMMUNICATION SCHOOL en ESERP Barcelona.





CARNICÉ MUR, MARGA




Dra. en Comunicació per la UPF i Professora de l’Escola superior de cinema i audiovisuals de Catalunya.


















JORDI NEBOT, CARME

Carme Jordi i Nebot, astrònoma de la universitat de Barcelona. Ha participat en el projecte Hipparcos i ara participa en el projecte Gaia, ambdós de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Carme Jordi neix a Barcelona el 1958. Estudia el batxillerat a l’institut Infanta Isabel de Barcelona. Fa la carrera de física a la universitat de Barcelona (UB), compaginant els seus estudis amb el treball com informàtica en diferents empreses. Acaba la llicenciatura el 1981 i el doctorat el 1985 a la mateixa universitat. Des de l’any 1991 és professora titular del departament d’Astronomia i Meteorologia de la UB. És membre de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICC-UB) i de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). L’any 2014 l’ajuntament de Barcelona va atorgar el premi Ciutat de Barcelona de Ciències Experimentals i Tecnologia a l’equip de científics del projecte Gaia de l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB-IEEC) de la universitat de Barcelona. Carme Jordi va recollir el premi, juntament amb Jordi Torra, membre del mateix equip. Li agrada participar en activitats de divulgació científica per estudiants de primària i secundària i per gent gran.



TORRENS MESTRE-ALBAREDA, ANTÓN


Nebot nét del cardenal Anselm Maria Albareda i Ramoneda.

Expert en intel.ligència artificial





















MASCLANS PARADAS, ORIOL


Documentalista-Viatger.





















BAULENAS I PUBILL, ARIADNA


Ariadna Baulenas i Pubill 

(Vic, Catalunya, 1983) es licenciada en Historia por la Universitat de Girona, DEA en Arqueología Prehistórica y doctora en Historia del Arte por la Universitat Autònoma de Barcelona. Es directora del Instituto de Culturas Americanas Antiguas de Barcelona e investigadora del Seminario de Topografía Antigua de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Ha ejercido como docente en la Universitat Autònoma de Barcelona y en el Instituto Virtual de Ciencias Humanas. Participó en proyectos arqueológicos en Catalunya, Francia, Sicilia, Sahara Occidental, Siria y Perú y ha trabajado como asesora científica en temas andinos del Museo de Culturas del Mundo en Barcelona.



PIJOAN PICAS, MARIA ISABEL


Maria Isabel Pijoan Picas,

Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, experta coneixedora de la literatura catalana i, en concret, de Salvador Espriu, amb qui va mantenir una bona amistat. 

















LAMUA I CASSOU, MONTSERRAT



Montserrat Lamua i Cassou 

Professora d'Història de l'art, professora de l'Institut Europeu de Disseny vinculat a la UB i presidenta de l'AFOPA













BRIONGOS, ANA MARÍA


Ana María Briongos (Barcelona, 1946) es una física y escritora española.
Licenciada en Física por la Universidad de Barcelona, fue alumna de lengua y literatura persa en la Universidad de Teherán y durante un período de casi diez años trabajó en Irán y Afganistán como asesora e intérprete.
Ha escrito libros de viaje sobre Afganistán (Un invierno en Kandahar), Irán (La cueva de Alí Babá y Negro sobre Negro) y la India (¡Esto es Calcuta!), basados en sus viajes y experiencias personales. Bien documentados, amenos y emocionantes, sus libros son hoy referencia para viajeros y aficionados a la literatura de viajes.
Las fotografías del conocido fotógrafo Toni Catany han ilustrado algunos de sus libros y ha colaborado en el libro de Nazario La Barcelona de los años 70 vista por Nazario y sus amigos y en el documental Construint llibertat, un edifici contracultural a la Barcelona dels 70.
También ha participado en programas de televisión, como Saló de lectura de BTV i Millenium del Canal 33 con el escritor y fotógrafo Jordi Esteva y en el programa de Telemadrid, Noches Blancas de Fernando Sánchez Dragó dedicado a Irán y Afganistán.
Y en los programas de Radio Euskadi, Levando anclas3​ presentado por Roge Blasco, en el de Catalunya Radio Els viatgers de la Gran Anaconda presentado por Toni Arbonés,4​ en el programa La Maleta Azul de la emisora on-line R3W5​ presentado por Loreto Hernández o en el programa de RNE Viaje al centro de la noche.
Actualmente da clases y conferencias en universidades y organizaciones sociales, en especial en las Aulas de Extensión Universitaria para los Mayores de la Universidad de Barcelona, Casa Àsia,7​ Casa Árabe8​ en la Fundació Bayt al-Thaqafa creada por Teresa Losada donde enseña a adolescentes inmigrantes de origen asiático.
De 2013 a 2015 formó parte de la junta directiva de la Sociedad Geográfica Española .


BILBENY, JORDI

Jordi Alsina i Bilbeny (Arenys de Mar, 14 d'octubre de 1961).
Pseudohistoriador escriptor i investigador català, que signa com a Jordi Bilbeny. És conegut per les seves tesis sobre la catalanitat de Cristòfor Colom, de Miguel de Cervantes, de La Celestina i l'atribució de l'autoria del Lazarillo de Tormes a Joan Timoneda.
Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Història Moderna a la Universitat de Barcelona, amb la tesi aturada en ser-li retirat el suport acadèmic. Ha estat professor de llengua catalana per a adults al Consell Islàmic Cultural de Catalunya i al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras) entre altres.Fou l'iniciador del Simposi sobre la descoberta catalana d'Amèrica, que se celebra anualment a Arenys de Munt des del 2001.
Des del 1990 va ser membre del Centre d'Estudis Colombins fins que l'abandonà per desavinences el 2004 i crea la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya (FEHC), que també abandonà durant l'estiu del 2007, passant a formar part de l'Institut Nova Història el 2008.

És membre del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació i la CUP d'Arenys de Munt, i fou un dels organitzadors de la Consulta sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt, component la lletra d'una cançó que va acabar esdevenint l'himne oficiós de la consulta.


VILLATORO I LAMOLLA, VICENÇ


Vicenç Villatoro i Lamolla

Terrassa, 1957Escriptor i periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació.
Com a periodista ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3.
Va ser director de l’AVUI entre 1993 i 1996,
Entre 2002 i 2004 ha estat director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.
Com a articulista, ha col.laborat en diversos mitjans, entre ells l’AVUI, El Periódico, El País, Com Ràdio, Rac1, etcètera. Actualment publica un article diari a l’Ara i participa a les tertúlies de TV3 i Catalunya Ràdio. Publica articles també periòdicament a El Temps i la revista de Cagtalunya.
Ha estat professor de Gèneres d’Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de l’UAB.
Com a escriptor ha publicat una dotzena de novel.les, entre elles “Evangeli gris”. “Memòria del traidor”, “La claror de juliol”, “Hotel Europa” i “La ciutat del fum”. Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta, Carlemany. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, el francès, l’alemany i l’italià.
Ha publicat llibres memorialístics –“L’ofici de mirar”, “De part del pare”- , de poesia i de divulgació i d’assaig polític.
És autor de lletres de cançons –“Fugida”, amb Ramon Muntaner- i coautor de diversos guions cinematogràfics: “La teranyina”, “Havanera”, etcètera.
Entre altres activitats ha estat també:
-Comissari de les exposicions “Escolta, Espanya”, “Catalunya, tierra de acogida” i “Veus”.
-Director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya entre 1997 i 2000.
-Diputat al Parlament de Catalunya per CiU entre 1999 i 2002.
-Director Cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana entre el 2000 i el 2002.
-Director de l’Institut Ramon Llull entre el 2010 i el 2013
Actualment és:
Director del Centre de Cultura Contempotània de Barcelona (CCCB) des de novembre del 2014.
Director de la Fundació Ramon Llull des del 2010.
Membre del Consell d’Administració d’Informació i Comunicació de Barcelona des del 2008.

Membre del Consell Editorial d’Edicions 62.




CLOSA AUTET, DANIEL


Daniel Closa i Autet 

(Barcelona, 1961) és doctor en biologia i investigador del CSIC. Les seves recerques científiques s'han centrat en l'estudi de processos relacionats amb la inflamació. Actualment dirigeix un grup de recerca sobre malalties pancreàtiques a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona.[2] El 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb la novel·la Tots som parents. També és autor d'obres de ficció, com Setembre de passió i El secret de l'Almogàver. L'any 2007 edita l'obra de divulgació científica Blocs de ciència (Publicacions URV), basada en el seu bloc,[3] i el 2008 100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt








FOSSAS BONJOCH, JORDI


JORDI FOSSAS BONJOCH 

Arquitecte i president de l'Arxiu Històric del Poblenou. (AHPN).


























BENAVENT VALLÈS, ENRIC


Enric Benavent Vallès

Llicenciat en Filosofia. Professor a la Facultat d'Educació social i Treball social Pere Tarrés



















MILLÀ SALINAS, MARIONA 

Mariona Millà Salinas

(Barcelona, 29 de maig de 1954), pintora i escultora catalana. Es distingeix també en els terrenys de la joieria, la il·lustració de llibres d'art,[1] tant per a infants[2] com per a adults,[3] i l'escenografia teatral.

La seva obra pictòrica s'ha descrit com a expressionista. (Vegeu Ricard Salvat al pròleg “L'art de crear entès com una totalitat")[4]

Tota l'obra de Mariona Millà està fortament impregnada dels valors ètics i dels compromisos politicosocials de la seva família, una dinastia més que centenària d'editors, llibreters, escriptors i actors, fundadors, a Barcelona, de la Llibreria Millà,[5] editorial i arxiu teatral.


Paral·lelament a la creació pròpiament dita, Mariona Millà desenvolupa una activitat docent que emana del seu compromís sociocultural a favor de l'educació i dels coneixements artístics. A través de les seves intervencions pedagògiques a la Ràdio[6] i a la TV,[7] de vídeos, de conferències,[8] de cursos[9] i seminaris,[10] posa a l'abast del gran públic el coneixement sobre la teoria i la pràctica de les arts plàstiques, i el coneixement dels artistes catalans i universals, com ho testimonien els seus nombrosos articles, prefacis, assaigs.[11] Viatge per la pintura , (vegeu Sebastià Serrano ”Per què ens causa tant plaer la contemplació de l'Art” pròleg del llibre –“Viatge per la pintura”: Aquest assaig de Mariona Millà, reuneix un conjunt de qualitats que no se m'acut més que considerar com a indicadores d'excel·lència.” -És una obra molt ben escrita, amb un lèxic ric i precís, i una sintaxi que sembla donar-li ales per fer àgil i atractiva la narració.



ALZINA BILBENY, PERE 

PERE ALZINA BILBENY

Biólogo (Universidad Autónoma de Barcelona) y Master en Ingeniería y Gestión Ambiental (Universidad Politécnica de Cataluña)

Mis especialidades son:

1.   La fauna, hábitats y biodiversidad: como zoólogo me han llevado a cabo varios proyectos para mejorar la biodiversidad y recuperar especies en peligro de extinción / extintos (www.falconsbarcelona.net y www.orenetes.cat). También he trabajado en varios parques nacionales y últimamente estoy asesorar a las áreas protegidas de Bosnia (el Banco Mundial).
2.  Estudios de Impacto Ambiental : líneas eléctricas, carreteras, graveras, canteras, etc.
3. Urbanismo Ambiental : evaluación ambiental de los planes de desarrollo, el diagnóstico de la conectividad ecológica, informes ambientales de las parcelas, etc.
4.   Ambiental Auditorías local : he llevado numerosas auditorías locales (Mairena del Aljarafe, Sant Adrià de Besòs, etc).
5.  Medio Ambiente Campo de golf s: Estoy acreditado por la Organización Campo de Medio Ambiente.
( Http://www.golfenvironment.org/geosa/pere-alzina-i-bilbeny ) como asesor ambiental y verificador de campos de golf.
6.   Gestión de residuos: He asesorado tanto a los gestores de los vertederos y los municipios locales con el objetivo de mejorar la eficiencia de su gestión.
7.   La comunicación ambiental y la conciencia : he realizado cientos de cursos, seminarios y charlas sobre todo tipo de cuestiones ambientales (residuos, uso del suelo, el manejo forestal, fauna, etc.), así como campañas de comunicación y sensibilización dirigidas a la población en general o específica sectores de la misma (profesores, especialistas técnicos, guardabosques, etc.).

 8. Naturaleza Guía : También colaboro con orixá Viatges ( www.orixa.com ) como una guía de viajes de naturaleza especializados, tanto en la vida silvestre y la biodiversidad de Europa del Este (Rumania, Polonia, Bulgaria y Bielorrusia).





SOTELO VÁZQUEZ, MARISA 


Dra. MARISA SOTELO VÁZQUEZ

Catedática de Literatura Española. Especialista en literatura Moderna y Contemporánea.
Autores Delibes,Matute,Galdós, Pardo Bazán, ...



















CAMAÑES SÁNCHEZ, CAROLINA 

Dra. CAROLINA CAMAÑES SÁNCHEZ,  Sant Cugat.

Dra. en Beller Arts (restauració) per l'UB.
Divulgadora i professora d'Història del Art.











SAGARRA TRIAS, MARIONA



Mariona Sagarra  (Barcelona).

 Es cantante y compositora. La voz, la creación, la poesía y el piano son la base de su trabajo. Adquiere una sólida carrera de música clásica en el Conservatorio del Liceu de Barcelona y Sweelinck Conservatorium de Amsterdam en Holanda que le permite canalizar su trayectoria artística hacia la investigación de las nuevas posibilidades expresivas de la voz. Propone y busca distintas formas de aplicar la voz en el ámbito de la música, ya sea con elementos electro-acústicos, multi-efectos o simplemente polifonías vocales y canciones. Tradición y vanguardia son su camino musical.
A partir de su rol de cantante, se relaciona con otras experiencias artísticas que la llevan a actuar como performer. Su afán de investigar, generadora de proyectos y inquieta por colaborar con otros músicos y sobretodo con artistas de otros ámbitos como la danza, la poesía, el teatro o las artes plásticas, tiene constancia de un buen bagaje escénico con artistas de gran prestigio.
Como cantante solista, ha editado tres discos:
Frec a Frec (Discmedi, 2000). Poesía catalana contemporánea musicada en clave de jazz y música mediterránea por compositores como Jorge Sarraute, Francesc Capella y ella misma.
Dies Diferents (Columna Música, 2003). Recorrido musical de lugares y de personas, canciones populares y temas vocales, poesía y canciones de distintos lugares y países.
Lent, Lent… Corrent! Els Temperaments de la veu (Columna Música, 2009). Gira alrededor de unos temperamentos y unas situaciones vitales expresados en la voz, en la magia de las palabras, en el sonido y en el poder de la música. Una creación muy personal sobre las emociones en la voz.
Ha actuado en muchos teatros y festivales nacionales y ha sido invitada a diversos festivales internacionales de música: Quebec (Canadá), Inglaterra, Italia, Holanda, Beirut (Líbano), Bayonne, Francia, Kerala (India), Tokio (Japón). Ha realizado una gira por las principales ciudades de Alemania. En enero del 2006 fue invitada por la artista norteamericana Meredith Monk a cantar en el Carnegie Hall de New York (USA).
En el verano del 2006 presentó su último proyecto musical MARAM TRIO (psalterio, zanfoña y voz) con gran aceptación de público y crítica.
En mayo del 2007 estrenó en Lyon (Francia) Les Voix Là!, un gran proyecto internacional con el Coro de Mujeres de Saint Fons y las solistas: Helen Chadwick, Antonella Talamonti y Soraya Madhaoui bajo la dirección de Christèle Rifaux. En septiembre de este mismo año presentó el proyecto SUCK: Orient Espèss. Viatge Oníric de Catalunya a Iran.
En 2009 creó el espectaculo Mapes con textos y poemas de escritoras y poetas catalanas. El mismo año creó por encargo del Auditori de Barcelona la obra experimental para bebés El Més Petit de Tots.
El dia 1 de noviembre del 2008 presentó en el prestigioso Festival d’Automne de Normandie (Francia), el espectáculo Alaló con el quinteto vocal internacional Les Voix Là!.
En 2010 actuó por muchas ciudades de Europa su último disco Lent, Lent… Corrent! Els Temperaments de la veu.
Des del 2011 presenta Solo Veus, concierto para voz sola y pedal de efectos. En los últimos años ha creado varios espectaculos como Llàgrimes d’Angel con la coreografa y bailarina Sol Picó, Caimari, Un patufet se’n va a la Sorra, Vaig amunt i torno avall…



CONTRERAS BARBETA, ENRIC 



Enric Contreras Barbeta

Nacido en Barcelona el 7/09/1956.
Domicilio actual en Tarragona 

Estudios
Universitat Autònoma de Barcelona (1979)
 Especialista en Hematologia y Hemoteràpia
Universitat Autònoma de Barcelona (1982)
 Grado de Suficiencia Investigadora.
Universitat Autònoma de Barcelona (1997)
 Máster en Gestión Hospitalaria.
ESADE Barcelona (2008)
Trabajo actual
 Banc de Sang i Teixits de Catalunya
Director Asistencial
 Universitat Rovira i Virgili de Tarragona
Profesor asociado. Departamento de Medicina y Cirugía
 Universitat Autònoma de Barcelona
Profesor Asociado. Departamento de Medicina
Actividad científica
 Más de 50 publicaciones científicas en revistas de evaluación externa,10 de las cuales en revistas internacionales
 Miembro del Comité Científico de 4 Congresos de ámbito estatal y 1internacional
 Ponente invitado en más de 50 cursos y congresos de la especialidad
 Autor de más de 30 comunicaciones orales a congresos, 3 de lascuales en congresos internacionales
 Experto, designado por la Sociedad Española de Hematología yHemoterapia en tres consensos de ámbito estatal:
o Documento Sevilla de Consenso sobre alternativas a latransfusión sanguínea (2006 y Update 2013)
o Guía de Hemovigilancia de la sobrecarga férricapostransfusional (2012)
o Guía de Microangiopatías trombóticas (2014)
 Co-autor del libro “Manual práctico de Medicina Transfusional (2002) i participación en capítulos de 18 libros más
 Investigador colaborador en 9 proyectos de Investigación.
Actividad docente
 European Master in Transfusion Medicine and Advanced Cell Therapies.Universitat Autònoma de Barcelona. Coordinador del módulo de Transfusión (2012-2013, 2014-2015)
 Màster de Enfermeria en donación, transfusión sanguínea y teràpia celular y tisular. Co-director (2014-2015)
 Máster en Medicina Transfusional i Teràpia Cel·lular i Tissular. Universitat Autònoma de Barcelona. Coordinador del Mòdul deTransfusió del Edicions 2006, 2008, 2010, 2012
 Escola Universitària d’Infermeria Verge de la Cinta, adscrita a laUniversitat Rovira i Virgili de Tarragona. Profesor colaborador (1993-2001)
Cargos en Sociedades Científicas
 Sociedad Española de Transfusión Sanguínea y Terapia Celular Socio fundador
 Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia
Vocal (1998-2000)
Secretario General (2000-2008)
 Fundación del Comité de Acreditación en Transfusión (CAT)
Vocal del Patronato a propuesta de la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia (2008-2012)
 Grupo Español de Aféresis. Presidente (2014 -
 Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Baleares
Vocal de la filial de Tortosa (1990-1992)  Presidente de la Filial de Tortosa (1992-1996)
Cargos en otras Instituciones
 Col·legi Oficial de Metges de Tarragona
Vicepresidente (200-2004)
 Fundació Andragos para la Formación Médica Continuada
Vocal a propuesta del Consell de Col·legis de Metges (2000-2012)
 Consejo de Administración del Banc de Sang i Teixits de Catalunya
Vocal a propuesta del Departament de Salud de la Generalitat de Catalunya (des de 2004)
 Comité Científico para la Seguridad Transfusional. Ministerio de Sanidad, Seguridad Social e Igualdad.
Vocal a propuesta de la Sociedad Española de Hematología y Hemoterapia (des de 2013)
Distincions rebudes
 Premio a la Excelencia Profesional, concedido per el Consell deCol·legis de Metges de Catalunya (2008)




CALSINA I GARCÉS, RAMÓN










GUIX GARCÍA, XAVIER 

XAVIER GUIX GARCÍA 

Psicólogo y escritor. 
Formación en autoconocimiento Conferenciante y colaborador en medios de comunicación sobre divulgación psicológica.


















CLARAMUNT RODRÍGUEZ, SALVADOR 


Salvador Claramunt Rodríguez

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la UB. Doctor per la Universitat de Bologna (1969). Professor Agregat Numerari (1976). Catedràtic Història Medieval (1983). Degà de la Facultat de Geografia i Història (1980-1992). President de la Divisió de Ciències Humanes i Socials (1992-1998). Vice-rector d'Activitats Culturals i Patrimoni (1998-2008). Presidente de la Sociedad Española de Estudios Medievales (2006-2013). Presidente de la Comisión Permanente de los Congresos de Historia de la Corona de Aragón desde 1996. Commendatore de la Repubblica Italiana. Gran Cruz de Alfonso X el Sabio. De la Academia Nacional de Historia Argentina (1998). Académico rorrespondiente de la Real Academia de Historia. 






FOLCH I SOLER, ANDREU


Dr. Andreu  Folch i Soler

Professor de laUniversitat Blanquerna i Professor de la Universitat Ramón Llull.





















GONZÀLEZ LLÀCER, JORDI




Nacido en Barcelona en 1958.

Pintor, cantautor y doctor en Historia del arte.

Desde 1979 ha publicado numerosos artículos y libros sobre arte. Ha sido profesor en la Facultad de Humanidades de la Universidad Pompeu Fabra. También ha ejercido la crítica de arte y comisariado diversas exposiciones sobre el modernismo y el arte contemporáneo en Cataluña.









LOZANO I ALEMANY, VICENS


VICENS LOZANO ALEMANY

Vaig néixer a Vic el 14 de juliol del 1956. Sóc periodista i ja de molt petit ho tenia clar. Des de els 16 anys he treballat a diversos mitjans (Revista Canigó, Arreu, Diario de Barcelona, Avui, Mundo Diario,Primera Plana, Interviu, El Pais... ) . Actualment (i des des de fa més de 30 anys ) sóc redactor i enviat especial (quan toca) de la Secció d'Internacional de TV3 (Televisió de Catalunya ). He cobert en els últims anys diversos conflictes internacionals i la informació sobre Itàlia i El Vaticà en particular. Crec en un periodisme actiu, modern, independent, crític amb el poder sigui el que sigui i compromès amb la democràcia i les llibertats. L'objectivitat ha de ser una bandera i l'ètica professional el mètode. Sona a antic i vell ? si, ja ho se, però crec que això es el PERIODISME.






MARTÍN BADELL, MARIONA 

Mariona Martín Badell 

Nació en 1974 en Palencia y creció en la ciudad condal de la que se mantuvo alejada durante todos sus estudios de Anglística y Romanística en la Universidad Técnica de Dresde (Alemania). Durante este período comenzó su labor docente como profesora primero de español, después de inglés y por último de alemán y fue en este país donde descubrió lo que sería su principal pasión: el estudio de las lenguas .












CANAL-SOLER, JORDI


JORDI CANAL-SOLER

Escriptor, fotògraf, periodista i viarger. Explorador de la diversitat del món, m'agrada viatjar, fotografiar-ho i explicar allò que he vist.
















CHAVARRIA I TALARN, XAVIER

Músic i Periodista Llicenciat en Filologia Catalana, crític musical.

Actual :  Freelance, Catalunya Ràdio (Catalunya Música), Aules universitàries (Barcelona, Sabadell), Caixaforum (Girona, Lleida, Tarragona)

Anterior :  Reial Cercle Artístic de Barcelona-Fundació Mas i Mas, Televisió de Catalunya, Cor de cambra Fòrum Vocal

Educación:  Universitat Autònoma de Barcelona






AVINYÓ I ROSELLÓ, POL


Barcelona, 1990.

Divulgador musical. Amant de la bona taula i la bona conversa. Òpera amunt òpera avall.























BADIA TARRAGÓ, CRISTINA

CRISTINA BADIA TARRAGÓ

Barcelona 1973. Inicia els estudis musicals d'arpa a l'edad de 8 anys al Conservatori Superior Municipal de Música de la seva ciutat amb Rosa Balcells i M. Lluisa Ibáñez. Perfecciona els seus estudis amb Germaine Lorenzini a Lió (França).
Ha estat membre de de la Jove Orquesta Nacional d'España (JONDE 1994 a 1997), i de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC 1996/1998).
Ha col.laborat en diferents formacions musicals.
Realitza recitals i concerts de cambra per tot el territori.
Des de 2000 és Profesora Solista de l'Orquestra Simfònica de Balears, col.labora amb l'Orquestra de Cadaqués des del 1999, i actualment cursa el Màster en Interpretació de la Música Antiga de l'UAB i l'ESMUC amb l'arpista Mara Galassi.




PERMANYER I LLADÓS, LLUIS

Lluís Permanyer i Lladós.

(Barcelona, 1939) es un periodista y ensayista , con obra en catalán y en castellano.
Aunque licenciado en Derecho por la Universidad de Barcelona, se dedicó desde bien joven al periodismo: colaboró con la revista Destino, donde dio a conocer el Qüestionari Proust,2 y desde 1966 escribió habitualmente en La Vanguardia. Periodista reconocido por sus compañeros de profesión, ha sido galardonado con el Luca de Tena (1969), el Ciudad de Barcelona de periodismo (1987) y el Premio Nacional de Periodismo de Cataluña (2008), entre otros. Atraído por su ciudad natal y buen conocedor de su historia, fue cronista oficial de Barcelona. Es miembro, como patrón, de la Fundación Joan Brossa por expresa designación del fundador.




CAMINS JUST, JORDI


Jordi Camins Just.

Va néixer a Igualada. Cursà estudis de Dret a la UB i és Màster Tècnic per l'INESE. Des de 1982 dedica part del seu temps lliure a l’observació de l’evolució de les glaceres, principalment dels Pirineus i, en especial des de l’any 1984 les del Parc Natural Posets Maladeta, entre les que es troba la Glacera d’Aneto. Col•labora amb el CADS en cicles de conferències de divulgació sobre l’impacte del canvi climàtic en les glaceres dels Pirineus, així com amb la Universitat de Saragossa en el programa “Estudio de la Dinàmica de los Glaciares del Pirineo Aragonés” i, la publicació Boletín Glaciológico Aragonés. Autor del llibre El Canvi Climàtic a les Glaceres dels Pirineus. L’Agonia de les masses de gel al Parc Natural Posets Maladeta, publicat amb la intenció de treure el fenomen de les glaceres de l’àmbit científic i divulgar-lo a tota la població.






BAILÓN TRUEBA, FRANCESC

Resultado de imagen de francesc bailon trueba
Francesc Bailón Trueba

(Barcelona, 1968). Tras licenciarse en Antropología Cultural (Universitat de Barcelona), decidió, en 1997, dedicarse al estudio e investigación de la cultura inuit. Hasta la fecha, ha realizado 21 expediciones al Ártico, centrando su trabajo de campo en Kalaallit Nunaat (Groenlandia). Es profesor y conferenciante de temas relacionados con este pueblo, guía cultural de viajes al Ártico y colaborador de la revista National Geographic España. Ha trabajado como asesor de cultura inuit en la película Nadie quiere la noche (2015), dirigida por la cineasta Isabel Coixet. En 2012, publica su primera obra, Historias de Groenlandia, donde nos relata sus experiencias vividas con el pueblo groenlandés. Actualmente es considerado uno de los mayores especialistas en esta materia a nivel mundial.




PAYTUBI GARÍ, CARLES

Dr. Carles Paytubi Garí

Doctor en Medicina i Cirugia per la UAB Especialista en medicina interna (Hosp. Sat Pau) Internista Parc Sanitari Sant Joan de Deu















BEORLEGUI I TOUS, ALBERT


Albert Beorlegui i Tous (Sabadell, 1971)

Llicenciat en Dret, i Tècnic de Comunicació de l'Ajuntament de Matadepera, col·labora des del 1994 en nombrosos mitjans de comunicació com a comentarista cinematogràfic, entre els quals actualment destaquen emissores com  RAC 1 (“El basar de les sorpreses”), o Catalunya Ràdio (“El suplement”), tot i que també ha col·laborat en emissores com Cadena SER (“El crepuscle dels déus”), o Onda Rambla (“El club del cinèfils impenitents”) entre d’altres.
Autor de diversos articles de cinema, va ser coautor amb Josep Torrella del llibre Sabadell,Cent anys de Cinema (1996), i amb Jordi Tomàs del llibre El cinema amateur a Catalunya(2009), a banda de participar en el Diccionari del Cinema a Catalunya (2006) que va coordinar Joaquim Romaguera.
Durant 15 anys (2001-2016) ha estat director del programa cultural de Ràdio Sabadell La Caixa de Pandora i ha format part del jurat en una trentena de concurs de concurs de cinema amateur, entre els quals hi ha el Selectiu UNICA del Concurs Nacional.
Imparteix, amb molta il·lusió, més d’un centenar de conferències de cinema a l’any.




LOZANO WINTERHALDER, FRANCISCO


Francisco Lozano Winterhalder 

Profesor de medio ambiente en ESADE, impartiendo clases tanto para pre-graduados como para el MBA. Las principales materias que imparte son: 'Integración de la sostenibilidad en la empresa como factor estratégico' y 'Responsabilidad ambiental corporativa y competitividad empresarial como sistemas sinérgicos'. No obstante, su principal dedicación actual es la de conferenciante profesional, especializado en temas de medio ambiente en un sentido muy amplio."La investigación del Prof. Winterhalder no sólo abarca los cambios físicos en el medio ambiente causados por el cambio climático, sino también los aspectos sociales, éticos y cambios culturales"




MONTELLÀ CARLOS, ASSUMPTA


Assumpta Montellà i Carlos

Nacida en Mataró el año 1958, estudió Historia. Ha desarrollado la mayor parte de su obra en lengua catalana. Su primer libro, La Maternidad de Elna es uno de los libros más vendidos en Catalunya, motivo por el cual ha sido traducido al castellano y al chino, y se ha hecho una adaptación teatral, una adaptación para televisión y otra cinematográfica. El séptimo camión relata la desaparición en los últimos días de la Guerra Civil de un camión cargado de oro, se convirtió también en un éxito de ventas, hecho que demuestra la reimpresión de cuatro ediciones en ocho meses y la traducción de la obra al francés. El año 2012 publicó El silencio de los telares, que recoge una serie de historias de mujeres y niñas y de su vida en las colonias textiles catalanas durante la revolución industrial. En [2014] presentó su libro 115 días en el Ebro, que describe el día a día de la Batalla del Ebro a partir de testimonios de soldados que participaron en el enfrentamiento más cruento de la Guerra Civil española.





TRES ARNAL, JOAN


Dr. Joan Tres Arnal

Doctor en filologia catalana.
La seva recerca sempre ha estat vinculada a la llengua catalana, sobre tot Joan Coromines i els autors catalans dels segles XI fins al XVIII.
Ha publicat diversos llibres.
El curs vinent us proposa fer tertúlies literàries entorn a la figura de Salvador Espriu.
A les Aules d'Estiu les seves conferències giren a l'entorn de la Història de Catalunya, sobre "Jaume I l el Llibre dels Feyts"












SABATÉ I BOSCH, JOSEP MARÍA

Josep Maria Sabaté i Bosch 

Es Doctor en Geografia i Història i professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili. Ha donat classes a batxillerat i a la universitat. Ha fet de periodista i ha col—laborat en nombrosos mitjans de comunicació de la ciutat de Tarragona. De sempre ha estat vinculat al barri del Serrallo, a la seva parròquia i a les seves entitats. És cronista de l'Associació de Setmana Santa de Tarragona i cronista oficial de la ciutat des d'abril de 2009







JARIOD VENTURA, PERE ANDREU


Pere Andreu Jariod Ventura.

Musicòleg, crític musical ... 

Des del 1999 desenvolupo la meva activitat sobretot dins del camp de la divulgació musical, en àmbits escrits, radiofònics i educatius.
He realitzat diversos programes a Catalunya Música. Actualment preparo el programa setmanal 'El taller del lutier' en aquesta emissora, a més de reportatges d'actualitat per a l'espai 'Assaig general'.
En temporades anteriors havia realitzat programes com 'Quadern d'estiu', 'Blog de nit', 'Línies Addicionals', 'A tot cor' i 'Notes de clàssica', en aquesta mateixa emissora.
He participat en reportatges i documentals sobre música clàssica realitzats per Igor Cortadellas, fent tasques periodístiques i de documentació.
Sóc redactor de la revista d'oci Time Out Barcelona, on m'encarrego de l'agenda de concerts de música clàssica.
He col·laborat durant quatre anys amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, elaborant dossiers pedagògics, programes de concert, i gestionant el blog, el facebook i el twitter de l'orquestra.
També vaig ser quatre anys redactor de la revista 'Guía del Ocio de Barcelona', i vaig col·laborar fent articles per al portal ritmes.net.
Elaboro i imparteixo conferències i cursos de divulgació musical en diverses entitats culturals (Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, Obra Social 'la Caixa', Palau de la Música Catalana, etc.).
També he estat responsable del departament de discos de música clàssica de FNAC L'illa i vaig treballar a l'FNAC del Triangle.
Em vaig formar al Conservatori Superior de Música del Liceu i he estat integrant de l'Orfeó Català.
Especialidades: Música clàssica, ràdio, blogs, twitter, internet, periodisme, divulgació, documentals, conferències



VIVES BELLALTA, JOAN



Joan Vives Bellalta 

(Mataró, 1 de juny de 1964) és flautista de bec, professor d'història de la música i divulgador musical català.
Inicia la seva formació a l'Escola de música de Mataró. Estudià flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.
Va començar l'activitat concertística el 1980 amb diferents grups de cambra i orquestrals, com el Trio "Unda Maris", realitzant concerts per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu de l'Estat Espanyol. Menció d'honor en el "Concurs Permanent" de Joventuts Musicals d'Espanya (1982), 2n Premi a la "Muestra de Nacional de Música de Cámara" (1989). El 2005 va obtenir la Medalla d'Honor de l'Orde del “Mèrit Cultural” atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.
És locutor-redactor de Catalunya Música  des de l'inici de les seves emissions el maig de 1987.

Des del 1987, ve fent una gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris amb regularitat, principalment a Catalunya. També és professor d'història de la música a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya.



PAVÓN BATLLE,  MARIA ROSA


Mi nombre es Rosa Pavón Batlle, después de más de 40 años perdida en el universo del sufrimiento y en la búsqueda constante de la felicidad, ahora sé que es la felicidad, sé que siempre ha estado conmigo, mi obsesión por encontrarla fuera no me permitía verla.  En estos momentos de mi vida, mi pasión es acompañar y enseñar, a todo aquel que lo desee, a salir de su universo del sufrimiento y sanar sus emociones para sentir esa paz interior llamada felicidad.
Estoy convencida de que todos tenemos unos dones y unos talentos únicos que nos diferencian de los demás para alcanzar nuestro propio éxito. Para mí, el éxito es despertar cada mañana con la fuerza y la ilusión de vivir cada instante sintiendo la felicidad en mi interior.
No creo en las personas perezosas o sin talento, todos tenemos nuestro propio talento, pero algunos aún no lo hemos reconocido. Saber cómo funciona el cerebro y la mente nos puede ayudar a descubrirlo y cambiar esa pereza o desmotivación que algunos tenemos frente a la vida. En base a ello, dedico mi tiempo y energía a investigar, aprender, experimentar, practicar, divulgar y enseñar formas de abrir esa puerta, eso es lo que me motiva ahora.
Estoy comprometida a hacer de éste mundo un mundo mejor. Hace años tomé contacto con la no dualidad, y todo lo que hago tiene un trasfondo muy simple: todos somos amor, somos energía y somos poderosos, nuestra función en la vida es ser felices.




GARÍ DE BARBERÀ, XAVIER

Xavier Garí de Barbarà (Barcelona, 1974) 

Casat i pare de tres fills; es considera cristià de tradició catòlica, profundament interessat per la Humanitat. 
De formació és Historiador, apassionat per les Humanitats i les Ciències Socials, i especialment captivat per la Cultura de Pau. La seva trajectòria acadèmica li ha portat a estudiar en diverses universitats fins a graduar-se, postgraduar-se i doctorar-se en Història Contemporània, en Pacifisme, Noviolència i Gestió de Conflictes, tot plegat complementat amb estudis de Teologia i Filosofia i estades de formació, recerca o cooperació a Itàlia, la Gran Bretanya, els Estats Units, el Brasil, El Salvador i el Paraguai. Es dedica a la docència de la Història i a la recerca acadèmica sobre Història de la Pau, Història de les Religions i Història de l'Església. És professor a Jesuïtes Sarrià i a la Universitat Internacional de Catalunya, i col·labora amb la UOC. És membre del Centre d'Estudis "Cristianisme i Justícia" i del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona.



GAROLERA CARBONELL, NARCÍS


Narcís Garolera Carbonell

(Vic, 28 d'agost del 1949) és doctor en filologia catalana (1990)[1] i catedràtic de llengua i literatura a la Universitat Pompeu Fabra.[2] S'ha especialitzat en l'estudi de Jacint Verdaguer.

Ha exercit la docència a la Universitat de Barcelona (1975-83), a la Universitat Autònoma de Barcelona (1990-92) i a la Universitat Pompeu Fabra (des del 1992). Ha publicat una seixantena de llibres, la major part dels quals són edicions crítiques d'obres de Jacint Verdaguer, Josep Maria de Sagarra i Josep Pla. És compilador de manuals de literatura catalana.

És autor de dos reculls d'estudis verdaguerians: Sobre Verdaguer. biografia, literatura, llengua (1996), i Verdaguer. Textos, comentaris, notes (2004). El 1991 es doctorà amb una tesi sobre una obra verdagueriana –Excursions i viatges (1887)- la primera dedicada a aquest escriptor. Altres edicions crítiques d'obres de Verdaguer són: Canigó (1995), L'Atlàntida (2002), Al cel (2003), Idil·lis i cants místics (2005), Jovenívoles (2006) i Poesies juvenils inèdites (1996).

És responsable de l'edició crítica de l'obra completa de Josep Maria de Sagarra . Estudiós de la literatura de viatges, ha publicat un recull d'assaigs sobre el gènere: L'escriptura itinerant (1998). Darrerament ha publicat un recull d'estudis i assaigs -De Verdaguer a Ferrater (2012)-, una edició crítica d'El quadern gris, de Josep Pla (2012), i una edició de les Memòries de Carles Fages de Climent (2014). Amb Marta Pessarrodona, ha publicat Jacint Verdaguer. Una biografia (2016).

Ha rebut el premi Crítica Serra d'Or d'Estudis Literaris (1993) i el premi d'assaig literari Sant Miquel d'Engolasters (1997). El 2005 la Generalitat de Catalunya li va concedir l'Acreditació de Recerca Avançada. Narcís Garolera és, avui, una autoritat en l'estudi de la figura i l'obra de Jacint Verdaguer, i un filòleg de referència en l'edició crítica d'altres escriptors catalans (Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Carles Fages de Climent).